آغاز طرح رصد و پایش بیماریهای ویروسی ماهیان گرم آبی در استان خوزستان
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی خوزستان از آغاز طرح پایش و مراقبت فعال و غیرفعال بیماریهای ویروسی در مراکز تکثیر و پروش ماهیان گرم آبی در استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان، سیدمحمد مکی نیا رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان با اشاره به اینکه حدود یک هزار مزرعه تکثیر و پرورش ماهیان پرورشی گرم آبی فعال در خوزستان وجود دارد افزود: در این طرح همه مراکز تکثیر ماهیان گرم آبی مورد پایش و مراقبت فعال و مزارع پرورشی زیرپوشش مراقبت غیرفعال قرار میگیرند.
وی گفت: عملیات میدانی بازدید از مزارع و مجتمع های پرورش استان بطور مستمر انجام می شود.
مکی نیا ادامه داد: این طرح با هدف نظارت و ردیابی بیماریهای اخطار کردنی ماهیان گرم آبی همچون بیماری KHV (کویی هرپس ویروس) و SVC ( ویرومی بهاره کپور ماهیان ) و تشدید کنترل بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش آبزیان گرم آبی خوزستان همچون سال های قبل انجام خواهد شد.
وی گفت: ماهیان آلوده به ویروس KHV ، کاهش اشتها، شنای غیرعادی، فرورفتگی چشمها و افزایش تولید موکوس روی پوست و بالهها، تیرگی رنگ و "نکروز آبشش ها" را نشان میدهند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در پایان عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی، تامین بچه ماهی مورد نیاز از مراکز تکثیر مجاز و اخذ مجوزهای بهداشتی از سوی دامپزشکی یکی از مهم ترین راه های کنترل و پیشگیری از بیماری های آبزیان به ویژه بیماری های ویروسی در صنعت پرورش آبزیان محسوب میشود.
وی در پایان گفت: از پرورش دهندگان و مسولین فنی بهداشتی در خواست کرد در صورت بروز هرگونه تلفات غیر عادی در ماهیان پرورشی سریعاً مراتب را به ادارات دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی نمایند.
همچنین شایان ذکر است، KHV یک بیماری ویروسی مختص ماهیان گرم آبی بوده و بطور طبیعی تنها از کپور معمولی و واریته های آن مانند ماهی کویی گزارش شده و عوامل مهمی مانند درجه حرارت آب، حدت ویروس، سن ماهی و شرایط آن، میزان تراکم ماهی در استخر و عوامل استرس زا از قبیل حمل و نقل، تکثیر و کیفیت پائین آب می توانند در بروز بیماری نقش داشته باشد.
نظر دهید