جمعه 13 تیر 1404

flag
  • 1404/03/20 - 09:37
  • تعداد بازدید : 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های دامپزشکی خوزستان جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره دامپزشکی استان خوزستان بر رعایت نکات بهداشتی در جلوگیری از ابتلا به بیماری هاری تاکید کرد و گفت: بیماری هاری در انسان و حیوان درمان ندارد و تنها راه کنترل آن، انجام واکسیناسیون می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، محمد آنتیک چی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره دامپزشکی استان خوزستان در اینخصوص گفت: هاری یک بیماری ویروسی است که دستگاه عصبی مرکزی تمام پستانداران را درگیر می کند.

آنتیک چی با بیان اینکه این بیماری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است، گفت: معمولا از طریق ترشحات آلوده بخصوص بزاق منتقل می شود و مهمترین علامت آن از بین رفتن ترس و از دست رفتن حرکات ارادی حیوانات است.

وی در خصوص نشانه های بیماری هاری در حیوانات گفت: سگ‌ها بیشتر از بقیه در معرض خطر هستند و علائم در سگ ها شامل رفتار غیرطبیعی، اضطراب غیرعادی، افزایش تحریک پذیری و بی‌اشتهایی است که طی یک تا دو روز، علائم اضطرابی افزایش یافته و حیوان حالت تهاجمی به خود می‌گیرد و تمایل شدیدی به گاز گرفتگی اشیاء، حیوانات و انسان‌ها حتی صاحب خود، نشان می‌دهد و اغلب خود را نیز گاز گرفته و زخم‌های شدیدی در بدن خود ایجاد می‌کند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره دامپزشکی استان خوزستان افزود: مراجعه منظم هر ۶ ماه یکبار به دامپزشکی برای کنترل سلامتی، همچنین تزریق سالیانه واکسن هاری برای تمامی حیوانات خانگی ضروری است.

وی بیان داشت: راه پیشگیری دیگر این است که دام ها و سگ های صاحب دار کمتر با حیوانات وحشی ارتباط داشته باشند.

آنتیک چی یادآور شد: در صورت گاز گرفتگی توسط حیوانات اعم از صاحب دار یا بدون صاحب، باید بلافاصله نسبت به شست‌وشوی محل گاز گرفتگی با آب و صابون فراوان به مدت ۱۵ دقیقه اقدام شود و سپس فوری به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی برای تزریق واکسن و سرم ضد هاری مراجعه کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان تصریح کرد: اگر حیوان خانگی شما تغییر رفتار دهد، یعنی چنانچه آرام بوده است و در ادامه تبدیل به یک حیوان پرخاشگر شود و یا اگر یک حیوان پرخاشگر بوده و به یک حیوان آرام تبدیل شود، شبهه ابتلای حیوان به بیماری هاری مطرح می‌شود و باید اقدامات پیشگیرانه برای پرهیز از گاز گرفتگی توسط حیوان مشکوک انجام شود و سریع مراتب به دامپزشکی اطلاع‌رسانی شود تا اکیپ مبارزه با بیماری‌ هاری به محل برای انجام اقدامات بهداشتی مراجعه کنند.

وی در پایان به شهروندان و دامداران نمود: هنگام مراجعه اکیپ‌های واکسیناتور دامپزشکی، با ماموران دامپزشکی برای واکسیناسیون سگ‌های گله و نگهبان، همکاری لازم را داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 340406
کلمات کلیدی
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور