• 1403/02/23 - 14:13
  • تعداد بازدید : 170
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان: مردم بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرند و از هر گونه رفتار پرخطر خودداری کنند.

ناصر عسکری فرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرم و افزایش جمعیت کنه‌ها، خطر انتقال برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، ناصر عسکری فرد مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان، یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را سمپاشی دام توسط دامداران دانست و ادامه داد: اگر چه سمپاشی دام و جایگاه نگهداری دام با سموم مجاز و مناسب به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری و کاهش جمعیت کنه‌ها مهم است اما موارد دیگری از جمله عدم کشتار دام در خارج از فضای کشتارگاه، اجتناب از عادت پرخطر نظیر له کردن کنه‌ها توسط دامداران، شیردوشان و پشم‌چینان و نیز منع کشتار دام بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و محافظت کننده در ایام خاصی مانند عید قربان و مراجعت حجاج از خانه خدا که پیش رو داریم، در پبشگیری از این بیماری بسیار مهم است.

عسکری فرد با بیان اینکه عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی موجب درگیری فرد بیمار شده و حتی می‌تواند تا مرز مرگ نیز بیمار را همراهی کند ، تصریح کرد: دامداران، کارگران دامداری‌ها، چوپانان، دلالان دام، رانندگان وسایل حمل و نقل دام، کارکنان میادین دام، کارکنان کشتارگاه‌ها ( دامپزشکان، سلاخان، قصابان و بازرسان بهداشتی گوشت) ، پشم‌چینان و دست‌اندرکاران پشم و پوست و پرستاران بیمارستان‌ها، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان به مردم توصیه کرد گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی خرید کنند به دلیل اینکه گوشت استحصالی از کشتارگاه، علاوه بر بازرسی بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی، به مدت ۲۴ ساعت در پیش سردکن در دمای بین ۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری سپس روانه بازار مصرف می شود و سلامت آن کاملا مورد تائید است.

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان همچنین از مردم خواست از خرید گوشت‌های حاصل از ذبح غیرمجاز دام به‌ویژه در محورهای مواصلاتی و کنار جاده‌ای اکیدا خودداری و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی کشتار نکنند زیرا خطر ابتلا به این بیماری در هنگام ذبح دام بسیار بالا است و ممکن است پس از آلودگی یک نفر، سایر افراد در تماس با فرد، بیمار شوند.

شایان ذکر است: طرز انتقال این بیماری ویروسی و کشنده به انسان از طریق گزش مستقیم کنه‌ها و یا خون و ترشحات و گوشت لاشه دام آلوده صورت می‌گیرد و در صورت رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی به راحتی قابل کنترل و پیشگیری است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 319259
کلمات کلیدی
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه