• 1404/11/19 - 10:12
  • تعداد بازدید : 16
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اجرای برنامه ملی پایش بیماری‌های ویروسی در مزارع قزل‌آلای شهرستان اندیکا

برنامه ملی مراقبت هدفمند سه بیماری ویروسی مهم در ماهیان سردآبی شهرستان اندیکا با هدف پیشگیری از بروز بیماری، حفظ سلامت تولید و تأمین امنیت غذایی، در مزارع تکثیر و پرورش قزل‌آلا اجرا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، رضا سلطانی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اندیکا با اعلام این خبر اظهار داشت: برنامه ملی مراقبت و پایش هدفمند بیماری‌های ویروسی نکروز عفونی پانکراس (IPN)، نکروز هماتوپوئتیک عفونی (IHN) و سپتی‌سمی هموراژیک ویروسی (VHS) در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی شهرستان اندیکا در حال اجراست.

وی افزود: این برنامه با هدف صیانت از صنعت آبزی‌پروری، ارتقای سلامت ماهیان پرورشی و تضمین عرضه فرآورده‌های خام دامی سالم به جامعه انجام می‌شود.

سلطانی با اشاره به نظارت مستمر دامپزشکی در واحدهای پرورش ماهیان سردآبی تصریح کرد: در این راستا، بیش از ۱۲ مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت تولید بیش از یک هزار تن در هر دوره پرورش، توسط کارشناسان دامپزشکی مورد بازدید، پایش و نمونه‌برداری قرار گرفته‌اند.

رئیس اداره دامپزشکی اندیکا همچنین با اشاره به فعالیت دو مرکز تفریخ و پرورش ماهیان سردآبی در این شهرستان گفت: این مراکز سالانه حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه بچه‌ماهی تولید می‌کنند و به‌صورت مستمر تحت رصد و پایش بیماری‌های آبزیان قرار دارند.

وی هدف اصلی این برنامه‌های مراقبتی را تأمین امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: در قالب این طرح و با حضور کارشناسان استانی، از بچه‌ماهیان و ماهیان موجود در استخرهای مراکز تکثیر و پرورش، نمونه‌برداری‌های بافتی و کامل انجام و نمونه‌ها برای انجام آزمایش‌های تشخیصی تخصصی به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری ارسال شده است.

سلطانی تأکید کرد: عرضه فرآورده‌های خام دامی سالم به‌ویژه آبزیان، تنها در سایه نظارت مستمر دامپزشکی در تمامی مراحل زنجیره تولید، از تکثیر تا عرضه، محقق می‌شود.

وی در پایان از پرورش‌دهندگان ماهی خواست در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی یا علائم مشکوک بیماری در ماهیان پرورشی، مراتب را در اسرع وقت از طریق سامانه پاسخگویی ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی شهرستان اندیکا اطلاع دهند تا اقدامات کنترلی و پیشگیرانه لازم به‌سرعت انجام شود.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار شهرستان اندیکا
  • کد خبر : 350961
کلمات کلیدی
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید