دوشنبه 01 دی 1404

flag
  • 1404/09/30 - 14:35
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ایمن‌سازی ۸۵۰۰ رأس دام سنگین هویزه در برابر سویه جدید بیماری تب برفکی

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان هویزه از اجرای طرح ضربتی واکسیناسیون و ایمن‌سازی ۸۵۰۰ رأس دام سنگین علیه سویه جدید بیماری تب برفکی در مناطق حساس و پرخطر این شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، سید ناصر موسوی رئیس اداره دامپزشکی هویزه با اعلام این خبر اظهار داشت: در پی بروز سویه جدید بیماری تب برفکی و با هدف پیشگیری از گسترش آن، طرح واکسیناسیون دام‌های سنگین به‌صورت ضربتی در مناطق مرزی و واحدهای دامداری پرتراکم شهرستان هویزه به اجرا درآمد.

وی افزود: در قالب این طرح، بالغ بر ۸۵۰۰ رأس دام سنگین شامل گاو و گاومیش به‌صورت کاملاً رایگان واکسینه شدند که عملیات واکسیناسیون با مشارکت دهیاران و توسط اکیپ‌های دولتی دامپزشکی انجام گرفت.

رئیس اداره دامپزشکی هویزه با اشاره به اهمیت کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی گفت: این بیماری ویروسی از واگیری بسیار بالایی برخوردار بوده و در صورت شیوع، خسارات اقتصادی سنگینی به واحدهای دامداری وارد می‌کند؛ از این‌رو، رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای و انجام به‌موقع واکسیناسیون، مؤثرترین راهکار کنترل بیماری محسوب می‌شود.

موسوی با بیان اینکه تب بالا، لنگش، کاهش تولید شیر و ایجاد ضایعات تاول‌مانند در دهان و سم از مهم‌ترین علائم تب برفکی است، تأکید کرد: دامداران در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک، موضوع را سریعاً از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی اطلاع داده و از جابجایی دام بدون اخذ مجوز دامپزشکی خودداری کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اجرای این طرح گسترده واکسیناسیون، گامی مؤثر در حفظ سلامت دام‌ها، پایداری تولید و حمایت از صنعت دامداری شهرستان هویزه به‌شمار می‌رود و همکاری دامداران در رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌ای، نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل و مهار بیماری خواهد داشت.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار شهرستان هویزه
  • کد خبر : 349641
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور