• 1400/07/26 - 14:23
  • تعداد بازدید : 521
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
برگزاری اولین جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان در سال 1400

جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان خوزستان با حضور معاون سیاسی اجتماعی استاندار و دستگاه های اجرایی مرتبط در استانداری خوزستان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، دکتر مصطفی کنار کوهی مدیر کل دامپزشکی استان خوزستان  و دبیر ستاد استانی خوزستان در جلسه ستاد شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در سالن جلسات معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان و با حضور معاون سیاسی اجتماعی استان جناب آقای مهندس نجاتی و اعضای ستاد آنفلوانزای استان برگزار گردید به تشریح اهمیت پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پرداخت.

مصطفی کنارکوهی در این جلسه در خصوص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: با فراهم شدن شرایط بروز بیماری و مهاجرت پرندگان مهاجر و آزاد پرواز، از اقصی نقاط جهان و ایران به زیستگاه های زمستانی بایستی اقدامات کنترل و پیشگیری در بیماری تشدید گردد. استان خوزستان با دارا بودن تعداد زیادی تالاب ها و زیستگاههای بین المللی، پذیرای شمار زیادی از این پرندگان می باشد که شرایط را برای بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که یک بیماری بسیار حاد در طیور بوده و علاوه بر تلفات بالا در طیور، می تواند مخاطرات بهداشت انسانی نیز داشته باشد را مهیا می نماید .

وی اظهار داشت: این بیماری از ابعاد اقتصادی و بهداشتی می تواند خسارات زیادی را به پرورش دهندگان و جامعه تحمیل نماید.

کنار کوهی گفت: یک معضل بسیار بزرگ در سطح شهرهای خوزستان وجود مرغ زنده در بازارها و همچنین پرندگان شکار شده است که می‌توانند به طور مستقیم موجب انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شوند.

مدیر کل دامپزشکی استان با بیان اینکه در سال گذشته در خوزستان فقط یک کانون آنفلوانزای فوق حاد در طیور بومی شهرستان دشت آزادگان به وقوع پیوست که با انجام اقدامات بموقع خوشبختانه کانون مربوطه ر همان لحظات ابتدایی شناسایی، پاکسازی و کنترل گردید و بعد از آن کانون دیگری در استان رخ نداد.

وی در ادامه به مخاطرات در قبال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشاه نمود و افزود: وجود واحدهای پرورش غیرمجاز و پرورش های خارج از ضوابط تعریف شده، جابجایی غیرمجاز و خارج از ضوابط محموله های طیور علی الخصوص طیور بومی، کود مرغی و تخم مرغ در مبادی و سطح استان، توزیع طیور بومی روستایی به شیوه سنتی و خارج از چرخه نظارت و مشکل تامین به موقع نهاده ها و خوراک طیور که باعث جابجایی دان میان واحدهای پرورش و تهیه دان از منابع نامطمئن شده که باعث شکستن قرنطینه واحدها می گردد میتواند استان را در گیر این موضوع نماید.

کنار کوهی عنوان نمود: فعال بودن مستمر ستاد های آنفلوآنزای شهرستان ها توسط فرمانداران جهت برنامه ریزی و اجرای اقدامات پیشگیری و کنترل بیماری در شهرستان ها و مشارکت همه اعضا ستاد،جلوگیری از توزیع طیور زنده در سطح شهرها، جلوگیری از تردد محموله های غیرمجاز طیور، کود مرغی و تخم مرغ در مبادی ورودی و جاده های سطح استان استان توسط شهرداری و نیروی انتظامی و برقراری بازدیدهای مشترک دامپزشکی و محیط زیست در زیستگاه های پرندگان

و اطلاع رسانی های گسترده می توان از روز این بیماری در استان جلوگیری نمود

مهندس نجاتی معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با اهمیت بر شمردن این جلسه گفت : خوشبختانه هماهنگی و هم‌افزایی خوبی در استان وجود دارد که باید هدف فعالیت‌ها بر این اساس باشد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن کلیه اقدامات صورت گیرد تا در سطح استان نشانه هایی از بیماری بروز نگردد که لازمه این کار آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه و عدم ایجاد حساسیت کاذب عمومی، برای پیشگیری از شیوع این بیماری و پرهیز از ایجاد نگرانی و ترس غیر واقعی در جامعه، که دارای اهمیت بسیار زیادی است.

نجاتی افزود: دستگاه های مرتبط باید با تمام توانی که در این زمینه دارند همکاری نمایند و نسبت به آگاه‌سازی  و اطلاع رسانی جامعه هدف اقدام نمایند چرا که اطلاع‌رسانی بسیار لازم است.

شایان ذکر است در این جلسه در خصوص وضعیت بیماری در جهان و اقدامات اجرایی کنترلی و بهداشتی دستگاه‌های ذیربط در زمان بروز بیماری بحث و تبادل نظر گردید و مصوبات مربوطه با تاکید استاندار خوزستان جهت اجرا به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,انتصابات,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278066
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه