یکشنبه 22 تیر 1404

flag
  • 1404/04/22 - 12:44
  • تعداد بازدید : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افزایش تولید با افزایش نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در واحدهای مرغداری استان خوزستان

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان: حضور مستقیم و مؤثر دامپزشکی و فرآیند پیچیده کنترل بیماری ها باعث موفقیت در افزایش تولید گوشت مرغ در استان گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، ناصر عسکری فرد مدیرکل دامپزشکی استان در تشریح این خبر گفت: استان خوزستان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ واحد مرغداری گوشتی فعال، از پرتراکم ‌ترین و پر تولید‌ترین استان‌های کشور در زمینه پرورش مرغ و تولید گوشت مرغ می‌باشد که اگر ظرفیت واحدهای پرورش مرغ تخمگذار، مرغ مادر، بوقلمون، بلدرچین و طیور بومی روستایی را هم به آن اضافه نماییم، حجم کار و تراکم زیاد پرورش انواع طیور در استان بیشتر نمایان می‌گردد.

 عسکری فرد با اشاره به اینکه تعداد واحدها و فعالیت واحدهای مرغداری استان در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است افزود: در سال ۱۴۰۳ با جوجه‌ریزی بالغ بر 64 میلیون قطعه جوجه گوشتی در واحدهای مرغداری استان و با رشد 5/5 درصدی نسبت به سال قبل از آن، رکورد جدیدی در این زمینه به دست آمد. در چهار ماهه ابتدایی امسال نیز بالغ بر ۱۹ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدها انجام شده است و در نیمه دوم سال، جوجه ریزی رشد مضاعفی خواهد داشت.

 وی همچنین گفت: این حجم از تراکم پرورش طیور و روند صعودی آن با وجود شرایط خاص آب و هوایی استان، ریسک بروز و شیوع انواع بیماری‌های طیور علی‌الخصوص بیماری‌های تنفسی را افزایش و بیش از سایر نقاط کشور بالا می برد.

مدیرکل دامپزشکی در ادامه گفت: در راستای کاهش ریسک بروز بیماری های طیور و برای موفقیت در افزایش تولید این کالای استراتژیک، اقدامات متعددی نظیر افزایش نظارت ها در مراحل مختلف پرورش از جمله در زمان آماده سازی سالن‌ها، زمان جوجه ریزی، هنگام بروز بیماری با بررسی موارد مشکوک به بروز بیماری و نمونه گیری و انجام آزمایشات تخصصی در آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان و دیگر آزمایشگاه‌های سطح استان، نظارت بر واکسیناسیون و ایمن سازی گله های واحدهای پرورش، نظارت بر قرنطینه و امنیت زیستی واحدها، آموزش و توصیه های بهداشتی مورد نیاز و...، به صورت مضاعف و مستمر توسط مسئولین فنی بهداشتی و کارشناسان دامپزشکی در سطح استان در حال انجام است.

عسکری فرد در پایان گفت: نباید از این نکته غافل شد که افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی در تولید گوشت مرغ، با حضور مستقیم و مؤثر دامپزشکی و فرآیند پیچیده کنترل بیماری ها میسر می گردد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 342571
کلمات کلیدی
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور