نظارت بهداشتی دامپزشکی دزفول بر عقیم سازی کود مرغی در مزارع پرورش طیور
عقیم سازی بیش از 110 مورد عقیم سازی کود مرغی در مرغداری های شهرستان دزفول
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، محسن ورجاوند رئیس اداره در تشریح این خبر افزود : 116 مورد عقیم سازی کود در فصل پاییز در مرغداری های شهرستان دزفول انجام گردید.
او با بیان اینکه بسیاری از عوامل بیماری زا در واحدهای پرورش طیور از قبیل ویروس های عامل بیماری آنفلوآنزای طیور، نیوکاسل و برونشیت عفونی همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع می شوند گفت: در همین راستا اهمیت سالم سازی کود مرغی در تمام واحد های صنعتی پرورش طیور تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی دارد و سبب حمل و انتقال کود با امنیت بهداشتی بیشتری می شود.
ورجاوند بیان کرد: روش های فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کن های مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ(دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغی می باشد.
وی تاکید کرد: مرغداران قبل از جابجایی کود مرغی در پایان دوره پرورشی بایستی نسبت به عقیم سازی کود مطابق پروتکل های اعلام شده توسط سازمان دامپزشکی کشور و زیر نظر مسئول فنی فارم اقدام کنند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دزفول اظهار کرد: بر اساس شیوه های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین می روند.
وی در پایان از تولیدکنندگان محترم درخواست نمود توجه کامل به حسن اجرای دستورالعمل های سازمان دامپزشکی داشته باشند و هرگونه روند غیر معمول از قبیل علائم بیماری و تلفات غیر عادی را با شماره تماس 06142420911 اطلاع رسانی نمایند.
نظر دهید