نظارت بهداشتی دامپزشکی بر عقیم سازی کود مرغداری های شهرستان رامشیر
رئیس اداره دامپزشکی رامشیر: بیش از 30 مورد نظارت بهداشتی بر عقیم سازی کود مرغی توسط کارشناسان دامپزشکی شهرستان صورت پذیرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، میلاد عامری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رامشیر در تشریح این خبر گفت: بسیاری از بیماری های عفونی طیور از طریق مدفوع طیور مبتلا منتقل می شود که خروج بدون ضابطه کود پایان دوره پرورش طیور به منظور مصارف کشاورزی ونقل انتقال به سایر شهرها باعث انتقال بیماری های طیور می شود.
عامری در ادامه افزود: یکی از اصول کنترل و کاهش شیوع و گسترش بیماری های عفونی طیور در بین مرغداری ها رعایت دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی برای عقیم سازی یا سالم سازی کود در محل مرغداری، قبل از خروج و حمل آن به خارج از مرغداری و جلوگیری از پراکنده شدن کود درمحیط اطراف می باشد.
وی در ادامه گفت: کود موجود در مرغداری ها بایستی قبل از جابجایی و حمل و نقل در محل مناسبی دپو و روی آن با نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شود تا بر اثر رطوبت موجود و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی دما تا ۵۵ درجه سانتیگراد و مدت زمان حدود ۵ روز غیر فعال شوند که در همین راستا از ابتدای سالجاری بالغ بر 30 مورد نظارت بهداشتی کارشناسان اداره دامپزشکی رامشیر بر روند عقیم سازی کود صورت گرفته است.
رئیس اداره دامپزشکی رامشیر در پایان بیان کرد: صاحبان مرغداریها می توانند با توجه به شرایط مرغداری خود از روش یادشده فوق و یا سایر روشهای توصیه شده در خصوص عقیم سازی و سالم سازی کود استحصالی استفاده نمایند.
لزوم با یادآوری است به منظور جلوگیری از اشاعه بیماری های مهم همچون آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل و سایر بیماری ها عقیم سازی کود از الزامات بهداشتی مهم می باشد و مرغداران موظف به اجرای آن در واحدهای خود می باشند.
نظر دهید